Ebay blog

eBay, licit, ötletek, tippek, minden egyéb! 100%-os eBay feedback mellett írom mindezeket, ez nem játszótér, hanem értelmes párbeszéd blog. A hozzászólások moderálva lesznek. Ha kérdésed van, szívesen válaszolok rá!

Iratkozz fel a feedemre

Email: kockablog@gmail.com

Kockablog

Nincs megjeleníthető elem

Japán csajok

Nincs megjeleníthető elem

Idióta kacatok

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Webgerilla TOP

2008.03.04. 19:05 ikocka

Szcientológia és az eBay

Címkék: ebay

Érdekes dolgok vannak most az eBay körül, van az eladók sztrájkja, ami nem mondanám azt, hogy igazi sztrájk, hiszen ha úgy csinálnák mint Hollywoodban, akkor az eBay már régen beadta volna a kulcsot. A legutóbbi jelentések szerint 10-15%-os csökkenés a sztrájk eddigi eredménye, úgy értem, hogy ennyivel kevesebb terméket vittek fel a rendszerbe. Gyakorlatilag ennek nem sok eredménye van, mert mindent amit akartam megtaláltam eddig is. Majd erről írok hosszabban is.

A mostani poszt lényege az, hogy a Szcientológia egyház közvetlen hozzáférést kapott az eBay adatbázisához. Van az eBaynek egy programja, aminek a neve VeRO, azaz Verified Rights Owner, tehát a szerződött partnerek hozzáférnek az eBayhez közvetlenül és ha számukra olyan termék kerül fel, ami nem kívánatos, akkor törölhetik. A Szcientológiának is van ilyen VeRO joga! Ez a VeRO tulajdonképpen egy olyan program amivel bevonja az igazi brand tulajdonosokat az eBay a másolatok elleni harcba, például ami itthon is terjed a 20 000Ft-os Rolex órák. A Rolex márka jogos tulajdonosának is van ilyen VeRO hozzáférése, amivel bármikor beléphet és törölheti a másolatokat vagy a lopott órákat, egyszóval bármit amivel sértik az Ő érdekeiket. Ez eléggé negatívan hangzik, de ez egy jó program, mert a VeRO account tulajdonosok sem tehetnek meg bármit.

A Szcientológiával kapcsolatban pedig az történt, hogy egy volt tag elhozott pár kacatot magával, többek között egy e-meter-t is, amit el akart adni az interneten, itt vannak a képernyőmentések is. Itt meg itt. De ha valaki megnézi a termék weboldait, itt meg itt. Akkor láthatja, hogy a terméket visszavonták és nem elérhető már.

Az eladó azt kifogásolja, hogy az e-meter eladása nem sérti az egyház jogait (biztos?), így írja, "do not violate the Church of Scientology's trademarks, patents, or copyrights". Vagyis el lehet adni bárkinek aki hozzájut, ezért nem lett volna joga az egyháznak belépni az eBayre és törölni azokat a tételeket. Hiszen nem másolatról volt szó, nem lopott termékről volt szó, sőt még csak nem is keresték azokat az e-metereket, mikor kilépett az egyházból nem kérték vissza azokat, nem érdekelte őket. De mikor eladásra kínálták, máris érdekelni kezdte őket a dolog és törölték.

Ez nem egy mai sztori, de valahogy mindenki megfeledkezett róla és vajon a mai napig megvan a VeRO accountja az egyháznak?

RealityBasedCommunity

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ebay.blog.hu/api/trackback/id/tr45365391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reformer 2008.04.11. 16:35:29

Az eladónak igaza van - az Ebay valszeg csak nem akar pereskedni az egyház agyonfizetett ügyvédei ellenében...

Egyébként az Amazon is nemrég leszedte a Dianetika könyv összes negatív olvasói review-ját...

glosslip.com/2008/04/10/is-amazoncom-censuring-negative-reviews-of-scientology-books-sure-looks-like-it/

süti beállítások módosítása