Ebay blog

eBay, licit, ötletek, tippek, minden egyéb! 100%-os eBay feedback mellett írom mindezeket, ez nem játszótér, hanem értelmes párbeszéd blog. A hozzászólások moderálva lesznek. Ha kérdésed van, szívesen válaszolok rá!

Iratkozz fel a feedemre

Email: kockablog@gmail.com

Kockablog

Nincs megjeleníthető elem

Japán csajok

Nincs megjeleníthető elem

Idióta kacatok

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Webgerilla TOP

2009.07.30. 10:04 ikocka

Hatásos licit technikák: személyes jelenlét

Címkék: ebay licit licit technikák

Vannak az eBayen a licitáláshoz segédek, de mindegyiknek van valami "baja", alapvetően én ott szeretek lenni a licitnél, több okból is.

Az egyik legjobb technikám az, hogy az utolsó pillanatban, de tényleg az utolsóban kezdek el licitálni, szépen belépek az ebayre, megnyitom több ablakban, az elsőben nyomom a reload gombot. Bár már ajaxos (értsd a képernyő egy részét) oldalfrissítés van, ami határozottan jó, de azért jobb ha megnézed a neteddel milyen sebességgel tudsz licitálni. Az első ablakban (tabon, fülön) megnyitom a terméket, a másodikon eljutok addig a beviteli mezőig (form) ahol már be kell írjam az árát a terméknek. Aztán várok, az utolsó 30 másodpercig, az első ablakban nyomok egy reloadot és gyorsan túllicitálom a második fülön a terméket. Többnyire bejön és így nem viszik fel az árát a terméknek a többiek, azért kell ez, mert ami az amerikainak pár dollár, az nekünk már majd 1000Ft és azért ne mondja nekem senki, hogy ez mindegy. Lehet, hogy az ő amcsi pénztárcájába belefér még 5 dolcsi, mert akarja a terméket (én is akarom), de nálam az már majd egy ezres.

Persze ennek van egy hátulütője, az, hogy ha automatikus licit van a terméken (vagyis a gép licitál az illető helyett, egy maximális értékig), akkor bizony ezzel a fenti "technikával" kigolyóztam magam a termékből. Magyarán jól kicsesztem magammal, de ha az ember mer kockáztatni, akkor bizony jó a fenti technika. Az ebay egyik alapszabálya, hogy minden termék fel fog tűnni megint, nem kell azonnal egy adott termékre ráugrani és nagyon-nagyon, mert hamarosan valaki más is meg fogja hirdetni.

Miért kell mindez? Mert nézzük azt az esetet, én vagyok az eladó, jön a haverom, akivel megbeszélem, hogy segítsen licitálni és máris felsrófolja az árat nekem, a többiek meg jönnek és beszállnak a licitbe, így az ár megy fel. A haverom kiszáll egy idő után, de az árat felvitte, bravó. Semmi nem tart vissza, hogy ezt a technikát ne alkalmazzam, sőt az sem baj ha a haverom nyeri meg, mert szépen visszalép a vásárlástól és akkor a második legmagasabb licitet elérő kap 48 órát, hogy eldöntse az Ő legmagasabb licitjén hajlandó-e a terméket megvásárolni. Még mindig a magasabb árról beszélünk, ami nem „természetes” módon lett magasabb, hanem „mesterségesen” pumpálták fel az árat.

Ezért sem szabad beszállni a licitbe olyan korán, napokkal előtte végképp, ha azért szállnál be a licitbe, mert meg akarod a terméket „jelölni”, akkor inkább nyomd be a figyelő (watch) módba. Gondolj bele, ha röviddel előtte kezded el, akkor az ebay keresőjéből sem jöhet annyi ember, hogy mindenképpen túllicitáljon, mindenképpen nyerhetsz.

Persze tudom, nem ülhet a gép előtt az ember, a nettel is lehetnek gondok, na akkor jöhetnek az automatikus licitek és a többi segédeszköz, de ha van időd, akarod a terméket, akkor súlyos ezreket spórolhatsz vele.

A másik alapszabály, tudjad előre mennyit szánsz a termékre, méghozzá postával együtt, mert ami az amcsinak 1-2 dolláros posta, az bizony nálad 10 dollárnál indul, ami nem vészes, csak miután a terméket megnyerted, nehogy meglepődj, hoppá ez többe került mint gondoltad.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebay.blog.hu/api/trackback/id/tr601276897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása