2009.08.11. 17:18 ikocka

Ha túl szép, az nem igaz!

Címkék: tipp

Az ebay nagyon jó szórakozás, másoknak üzlet, az egyedi vásárlók meg olcsón juthatnak a megkívánt áruhoz. De van egy fontos szabály, ha túl szép, akkor gyanakodni kell. Mondjak példákat? Van olyan Android telefon, ami nem szétnyitható, csak az első képernyő van rajta, az ára pedig harmada az eredetinek. A vicc az, hogy ez is eredeti, HTC G1, csak éppen egy olyan ázsiai szolgáltatónak szánták, aki nem akart szétnyitást. Puff, ha nem olvasod el rendesen, akkor buktad a dolgot.

Vagy mondjak példát a saját életemből, vettem egy Compact Flash kártyát, ami ultra jelzéssel volt ellátva és gyorsabb az átlagnál. Ez a CF kártya megszólalásig hasonlít az eredetire, sőt, gyorsabb is mint a többi CF kártyám, de ott bukott le az eladó, hogy fordítva ragasztotta rá a címkét. Vagyis az alsó felén van az ultrás címke, a tetején meg az allja. Bevallom nem reklamáltam, mert olyan értékű volt a termék, amiért nem érte meg reklamálni, főleg nem visszaküldeni és ráadásul gyorsabb is.

De az is elképzelhető, hogy eredeti, csak selejt, mert a gyárban a munkás elcseszte a dolgot, nem tudom, nem is érdekel, a kártya azóta is működik, gyorsabban mint a társai és megérte a vétel.

Csak ez szolgáljon tanulságul, hogy bizony meg kell nézni, el kell olvasni minden kis részét az adatlapnak, ha valami nem tiszta akkor bizony rá kell kérdezni. Mert csomó hamisítvány, csomó másolat, csomó gagyi cucc is lehet és ha nagy értékben rendelsz, akkor bizony rá lehet erre faragni.

Bele kell olvasni a feedbackekbe, ha úgy alakul, kérdezz, olvass és figyelj!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ebay.blog.hu/api/trackback/id/tr621303151

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Papírkartonért adott kilencven eurót 2009.08.12. 08:18:04

Jó szórakozás vadászni a különlegességekre, pénzkereseti lehetőség otthonról eladni, ami már nem kell, a bolti ár alatt lehet vásárolni – nem csoda, ha tartósan sikeresek az aukciós oldalak. Ugyanakkor nem árt óvatosnak lenni, esetleg nyelveket b...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása