Ebay blog

eBay, licit, ötletek, tippek, minden egyéb! 100%-os eBay feedback mellett írom mindezeket, ez nem játszótér, hanem értelmes párbeszéd blog. A hozzászólások moderálva lesznek. Ha kérdésed van, szívesen válaszolok rá!

Iratkozz fel a feedemre

Email: kockablog@gmail.com

Kockablog

Nincs megjeleníthető elem

Japán csajok

Nincs megjeleníthető elem

Idióta kacatok

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Webgerilla TOP

2009.08.16. 15:09 ikocka

Ebay kurvák!

Címkék: ebay tipp

Ebben a posztban lesznek meztelen nők, se nem pucsító japán csajok, sőt még csak az aktuális celeb sem adja el magát az Ebayen. Egyszerűen az "ebay kurvák" mint folyamatról fogok beszélni, mert van egy trend az ebayen, ami nekem nem tetszik és ezeket az eladókat elneveztem ebay kurváknak.

Alaphelyzetben az Ebayen jó üzleteket lehet kötni, persze ha túl szép, akkor az nem igaz, ezt mindenki jól vésse az eszébe. De, hogy mondjak példát napelemes akkumulátoros töltő, amin van usb, azt pár dollárért össze lehet szedni. Plusz a postaköltség, az egész 2000-2500Ft körül volt, viszont azóta is tökéletesen működik. Ha vannak csodák, akkor ezeket lehetne annak nevezni.

Viszont van ez a folyamat amiről beszélni szeretnék, az elkurvulás, ugyanis vannak eladók akik olcsóbban adják a terméket, hogy direkt őket válasszuk. Viszont ezzel ugyanazt csinálják mint a Tesco, vagyis a valódi ár alá mennek, amit be kell viszont hozzanak máshol. Na itt a probléma, a máshol az a postaköltség, hiszen a konkurencia alá mentek az árral, olykor jelentős dollárokkal, de ezt behozzák a postán. Mert ne mondja nekem senki, hogy egy priority mail (elsőbbségi levél), ugyanannál a postai cégnél, egyik eladónál 12 dollár, amíg a másiknál 18 dollár.

Sőt, ennél elvetemültebb példát is tudnék mondani, keresgélek a neten, nézelődök és egy termék ára átlagban 40 dollár körül volt, mondom jó hát ha nincs olcsóbb, nincs. Erre találok egy ebay kurvánál egy 29.90 dolláros áron, de boldog voltam. Aztán a szabályaim szerint elkezdtem olvasni, nézelődni, meg amit kell és láttam, hogy bizony ez a 29.90 dolláros eladó 28 dolláros postaköltséggel dolgozik. Amíg a 40 dolláros termékeknél a posta valahol 10 körül mozgott.

Tehát végeredményben ráfaragok az olcsóbb termékkel, mert az drágább, jó lehet, hogy olykor csak pár dollárral, de ameddig a mi pénzünk ilyen szar, addig érdekel, mert pár dollár az már nálunk majd egy ezres.

Sajnos ez a trend egyre inkább elterjedőben van, volt ebből már konfliktusom is, amikor olyan olcsón nyertem meg egy terméket, hogy az eladó nem akarta annyiért feladni és a postán akarta behozni. Ezért mondom, írom mindig, hogy olvasd el rendesen a termék adatlapját, mert nehogy meglepetés érjen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebay.blog.hu/api/trackback/id/tr571312994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása