2009.08.16. 14:30 ikocka

Egy képzeletbeli licit naplója

Címkék: ebay tipp licit licit technikák

Az alábbiakban lépésről-lépesre leírom egy licitálás "anatómiáját", természetesen ez a leírás ideális esetben van így.

  1. Felmész az ebay weboldalára, nem kell hangsúlyozzam, hogy figyeld hol vagy a böngésződben és hova irányít.
  2. Belépsz, nem lépsz be, rajtad múlik, én a sima böngészéshez nem lépek be csak ha találok valamit. Ebaynek hasonló keresője van mint a Googlenak, tehát ha elkezded írni, hogy iphone akkor kiegészíti a keresést és segít úgymond. Ezt már a Googlenál is jó dolognak tartom, ezért az Ebay is jól döntött mikor bevezette.
  3. Keresés, böngészés közben finomítod a keresést, például csak Paypal fizetésre szűkíted, vagy mondjuk az egész világon keresel, nem pedig csak abban a régióban ahol beléptél a weboldalra. Arról nem is beszélve, hogy a keresést le tudod szűkíteni Magyarországra, vagyis a postaköltséget csak ide írja ki, tehát egyből látod mi a helyzet. Keresési technikákról majd írok posztot.
  4. Ha megvan az áhított termék, akkor belépsz és még mindig eldöntheted mit akarsz tenni, ha a licit 2 nap múlva esedékes, akkor rakhatod figyelésre (watch) vagy licitálhatsz rá 1 dollárral és ezzel figyeled. Csak ez utóbbit nem szeretem, mert ezzel "felbőszíted" a többieket a licitálásra és ugyanott járunk mint az egyik előző posztban írt gondolataimnál.
  5. Olvasd el a részleteket, ez az egyik legfontosabb dolog, komolyan mondom! Vannak eladók akik 7 napot is várnak a pénzedre, vannak akiknek azonnal kell, de a termék miatt sem árt elolvasni, erről már írtam posztot, kattints.
  6. Kezdj el licitálni és ez már csak rajtad múlik, a licitre vannak automatikus licitálási lehetőségek, kézzel, vagy éppen segítséggel. Majd ahogy ígértem, irok erről posztot, de egyik sem tud csodát tenni, nem fogja az áhított terméket megszerezni 2 dollárért, amikor 500-at ér. Csodák vannak de nem itt.
  7. Ha megnyerted a terméket, akármilyen licittel dolgozol, akkor kapsz róla értesítést emailben, vagy feedben ha fel vagy iratkozva, de kiírja a weboldalra is. Feljön a fizetés ablak, amit vagy megnyomsz, vagy nem. Attól függ mit akarsz. Itt van egy fontos dolog megint, ugyanis ha egy eladótól több terméket akarsz venni, akkor nehogy egyenként kifizesd! Mert akkor egyesével számolja a postaköltséget és többnyire minden eladó ad engedményt a postaköltségből, ha több terméket vásárolsz. Tehát ha több CD-t rendelsz akkor licitálj mindegyikre és egyszerre fizesd ki az összes terméket, majd a rendszer összegzi Neked, ne félj ettől.
  8. Maradok még a fizetésnél, mikor nyomsz a pay gombra, akkor ez a legfontosabb dolog, komolyan mondom! Figyelj a böngésződre és hogy éppen hol jársz, nehogy egy Paypalhoz hasonló oldalon add meg a jelszavad, mert akkor bukta. Ha valaki megtudja a Paypal jelszavad, akkor elutalja magának a fizetésed. Tehát a fizetésnél figyelsz, ez alap, vannak különféle oldalak amik az eladókat segítik, például auctiva, de azok nem kérik be a Paypal jelszavad, csak átraknak a Paypal oldalára, miután összegezték a rendelésed. Tehát figyelsz, ez alap!
  9. Kifizeted Paypallal, akkor felteszi a kérdést, kilépj vagy vissza az Ebay oldalra, ilyenkor lépj ki többnyire, mert minek maradj belépve a Paypal oldalon. Ez a böngészőben tárolt adatok miatt is fontos.
  10. A rendszer tájékoztat a fizetésről és ilyenkor jön egy automatikus levél is az eladótól, hogy köszöni, blabla. Ezeket rakd el, mert ott van benne a link a fontosabb dolgokhoz, bár ezt megtalálod az Ebayen is, ha beléptél a "won" listában.
  11. A licitálás folyamata ezzel be van fejezve, a feedback (vélemény) még hátravan, de erről majd írok egy másik posztot.

     

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ebay.blog.hu/api/trackback/id/tr371312946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása